Beleef een dag met andere bevers in Hotsjitonia.

Deze Bever-Doe-Dag krijgen de inwoners van Hotsjietonia onverwacht bezoek van een bijzondere kikker. Deze kikker komt uit India en samen met Rebbel ontdekken de bevers van alles over deze kikker. Daarnaast komen ze ook lekker in beweging, want kikkers staan niet lang stil en kunnen erg ver springen. Natuurlijk willen Rebbel en de bevers dat ook!

De beverdoedag wordt elk jaar rond Juni georganiseerd op zaterdag middag. Samen met andere beverspeltakken uit de regio spelen de kinderen het scoutingspel.

Alle landelijke ledenactiviteiten staan dit jaar qua thema en activiteiten in het teken van de speldraad ‘Jungle Fever’. De speldraad is een soort rode draad die als basis dient voor het thema en de activiteiten van landelijke en regionale activiteiten, zoals de Bever-Doe-Dag, de Jungledag en de regionale Scoutingwedstrijden. Deze speldraad is dan ook terug te vinden in het themaverhaal en de activiteiten van de Bever-Doe-Dag.

Themaverhaal 2020

Hond vindt een vreemd dier in Hotsjitonia. Eerst weten Bas Bos en Rebbel niet zo goed wat voor een dier hiet is,
want hij ziet er wel heel bijzonder uit! Het blijkt de Hoplobatrachus tigerinus te zijn, maar we mogen hem ook gewoon Kikker noemen.

Samen met de bevers gaan Bas Bos en Rebbel proberen om ervoor te zorgen dat Kikker weer terug kan naar de plek waar hij vandaan komt.

Dat is nog niet zo makkelijk dus ze kunnen de hulp van alle bevers goed gebruiken.

Cindy Wanders

Jeremy Jay Rösner