Explorer Challenge

Vr. 12 april – 14 april 2024

Jaarlijks organiseren we met veel plezier de Explorer Challenge.

 

Lees hier over de editie van 2021: We are Playing Apart Together!

Deelnemers waren de Jan van Riebeeck-groep uit Eefde en de David G. Alford uit Vorden, een echt regiofeestje dus!
Beide groepen bleven op en rond hun eigen locatie en streden op afstand tegen elkaar. Als organisatie hebben we in overleg aan beide groepen een bezoekje gebracht.

Het programma was ExploChallenge-waardig: ’s ochtends een hike middels de pointrush die de Graaf Otto uit Lochem beschikbaar heeft gemaakt gevolgd door een zelf meegebrachte lunch. Vervolgens een opdrachtenspoort met de meest uiteenlopende opdrachten, zo moest er bijvoorbeeld een echt Bob Ross-schilderij gemaakt worden, een Franse lelie gebogen worden uit ijzerdraad, maar ook het stapelen van 50 suikerklontjes werd uitgevoerd.

Het diner bestond uit een Hello 24Kitchen-element: met 3 standaardingrediënten, minimaal 1 vergeten groente erbij en 3 overige ingrediënten zou er een heerlijk maaltje gemaakt worden voor en door de Explorers.

Als jury zijn we helaas wel een beetje vervloekt vanwege de vergeten groenten, maar de jury kon het hebben ;-).
Als laatste nog een Expeditie Robinson-opdracht waarbij de groepen een brug van 2 driepoten bouwden, hier met de hele groep overheen moesten om vervolgens met een vuurtje een touw op 45 cm hoogte door te branden.

De groepen waren flink aan elkaar gewaagd en hebben elkaar het spreekwoordelijke vuur flink aan de schenen gelegd. Het venijn bleek zoals vaker in de staart te zitten toen de explo’s van David G. Alford bijna 2 minuten sneller waren met hun eindopdracht en terecht uitgeroepen konden worden tot winnaar van de Explorer Challenge ’21 Playing Apart Together!

Als beloning hebben we voor iedere deelnemer een speciale badge gemaakt, ook ter herinnering aan deze mooie dag, waar wij als organisatie bruisend van de energie huiswaarts van keerden.

Organisatie Explorer Challenge

Bart Heere

Organisator

Jeremy Jay Rösner

Organisator

Madelon Baten

Penningmeester

Sander Baten

Coördinator