Jungledag Noord

Dé regio-activiteit voor jullie (bever- en) welpengroep! Samen met de leiding van zo’n 10 Scoutinggroepen uit het noorden van de regio wordt er een uitdagende Jungledag op touw gezet waar zo’n 150 welpen en 30 bevers aan mee doen! Hét moment om te laten zien waar Scouting voor staat!

De jaarlijkse Jungledag wordt meestal gehouden op de eerste of tweede zaterdagmiddag van juni op het terrein van één van de deelnemende Scoutinggroepen.

Tijdens de Jungledag komen alle bevers en welpen uit de (deel)regio samen om leuke activiteiten te ondernemen. Zo maken ze kennis met de diversiteit van Scouting en zien ze dat er meer Scoutinggroepen zijn dan alleen hun eigen horde!

Tijdens de Jungledag vormt een vooraf vastgesteld thema de rode draad. Hieromheen worden actieve en uitdagende activiteiten en spellen georganiseerd afgestemd op de speltak.

De Jungledag wordt gezamenlijk georganiseerd door de leiding van alle deelnemende Scoutinggroepen. In aanloop naar de activiteit wordt er tijdens één of twee voorbereidings- overleggen het programma bepaald door deze groepen. Op deze manier is het een breed gedragen activiteit waarbij kennis en ervaring uitgewisseld kan worden. Daarnaast is het voor (nieuwe) leiding natuurlijk hét moment om eens kennis te maken met de leiding van andere Scoutinggroepen.

De Jungledag wordt traditioneel afgesloten met een gezellige BBQ voor leiding en vrijwilligers. Laat je uitdagen!
Wil je meer weten? Neem dan vooral contact op met de Jungledag-coördinatoren!

Meer informatie? Stuur een e-mail naar:
jungledag.noord@scoutingachterhoek.nl

Coördinatoren

Rudy Brummelman

Organisator