Kamptraining

Vr. 31 mei – 02 juni 2024

Op kamp gaan vraagt meer specifieke kennis en vaardigheden van leidinggevenden dan een normale opkomst en daarom is er een aparte kwalificatie ‘Op kamp’. Er zijn drie varianten van deze kwalificatie, afhankelijk van de speltak waaraan je leiding geeft of zit:

Voor deze kwalificaties zijn er kwalificatiekaarten. In de  toelichting bij de kwalificatiekaart kun je precies lezen hoe je de kwalificaties kunt halen en hoe de kaarten werken.

Waar moet je aan voldoen?

Om de kwalificatie ‘Op kamp’ te halen, moet je aan het instapniveau voldoen. Hiervoor heb je de volgende deelkwalificaties afgerond:

  1. Spelvisie en spelaanbod
  2. Uitleggen en presenteren activiteiten
  3. Programmeren
  4. Leeftijdseigene

Verder heb je:

  • Voor bevers: minimaal twee logeerpartijen van één nacht of meer meegemaakt
  • Voor de andere speltakken: één (zomer)kamp met minimaal vier overnachtingen meegemaakt.

De Kamptraining bestaat uit:

  • 1 trainingsweekend van vrijdagavond tot zondagmiddag waarin je wordt meegenomen in alle vaardigheden die je voor het draaien van een kamp nodig hebt.
  • Intervisie met andere leiding
  • Tijdens het weekend ga je informatie die je krijgt zelf toepassen in de praktijk.
  • Het opbouwen van ervaring binnen de groep (onder begeleiding van je Praktijkbegeleider.

Wat zijn de kosten van deze training?

De kosten van deze training zijn €100,- per persoon, dit bedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de training betaald te zijn. Bij afmelding korter dan 14 dagen voor aanvang training worden de al gemaakte kosten in rekening gebracht.

Eindbeoordeling

Als je over de algemene competenties beschikt en de bijbehorende aanvullende competenties hebt behaald en geregistreerd, kan de praktijkbegeleider de kampkwalificatie aanvragen bij de praktijkcoach. Als de praktijkcoach jou geschikt vindt, dan zal hij jou in Scouts Online registreren als gekwalificeerd ‘Op kamp’. Afhankelijk van je speltak zal de kwalificatie die er bij hoort geregistreerd worden. Vervolgens kun je een kwalificatieteken bestellen bij de ScoutShop. In de Kwalificatiewijzer kun je opzoeken door wie een bepaalde kwalificatie aangevraagd of geregistreerd kan worden in Scouts Online.

Inschrijven voor deze training

Uiterlijke inschrijvingsdatum: 1 mei 2023