Regiodag 2024

De regiodag 2023 is weer voorbij! De datum voor 2024 is al bekend; dat is zondag 3 november! Voor de regiodag 2024 worden de plannen nog gemaakt en zal hier t.z.t. meer informatie over komen.

Denk jij nu; Ik vond de regiodag zo gaaf, ik zou zelf graag een workshop willen geven? Meld je aan via regiodag@scoutingachterhoek.nl
Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van de regiodag kan je mailen naar: regiodag@scoutingachterhoek.nl

Welke workshops waren er in 2023?

World Scouts Jamboree (WSJ)?

Tijdsduur: 45 minuten

huh, World Scouts Jamboree (WSJ)? Wat is dat? Wanneer is dat? Kan ik me ergens inschrijven? Heb jij altijd al meer willen over de wereld jamboree of heb wil je na al dat nieuws van deze zomer (iets met overstromingen, hittegolven en een orkaan) ineens interesse, omdat je hebt gehoord dat er 2000 scouts in Zuid-Korea zaten? Dan is dit voor jou! Tijdens deze workshop krijg je een spoedcursus wereldjamboree met verhalen uit Zuid-Korea (WSJ 2023), Japan (WSJ 2015), alles wat bij een Jamboree komt kijken voor staf- en jeugdleden en er wordt alvast een kleine vooruitblik gedaan naar de volgende WSJ in 2027. Kom jij ook?

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd!

Tijdsduur: 45 minuten

Komt het werk binnen jouw vereniging vaak op dezelfde schouders terecht? Heeft jouw vereniging een tekort aan vrijwilligers? Wil jij in een korte periode het imago rondom het vrijwilligerswerk binnen je vereniging verbeteren? Wil je graag gestructureerd stap voor stap aan de slag? Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is de methodiek om Scoutingverenigingen te ondersteunen bij het werven en behouden van vrijwilligers. In deze workshop zal een introductie zijn van het programma dit zal gedaan worden door Bob van Bree van Scouting Nederland

Outdoor cooking

Ben jij een echte Outdoor cooking fan? Kom dan naar deze workshop! Verrijk je culinaire vaardigheden met onze outdoor cooking workshop, waar praktische technieken en verrassende smaakcombinaties hand in hand gaan. Deze unieke ervaring biedt je de kans om het koken op een geheel nieuwe manier te benaderen, waarbij de buitenlucht je keuken wordt. Van het aansteken van een vuur tot het bereiden van een heerlijke maaltijd, je zult versteld staan van wat mogelijk is. Mis deze kans niet om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen, terwijl je geniet van de frisse lucht.

Specialisatie Scouting Academy 2.0

Tijdsduur: 1,5 uur

Een intervisie voor beginnende en ervaren groeps- en praktijkbegeleiders, vertrouwenspersonen of bestuursleden met aan onderstaande onderwerpen gerelateerde taken in hun portefeuille. Vragen die aan bod kunnen komen zijn: Hoe interpreteer jij de kwalificatiekaart?; Welke methoden gebruik jij?; Hoe stel jij een leidingteam samen?; Waar let je op?; Hoe zorg jij voor een veilig klimaat in je leidingteam? en ouders, soms een vloek, vaak een zegen.