WSJ 25e editie in zuid Korea

Di. 01 augustus – 12 augustus 2023

De volgende World Scout Jamboree vindt in 2023 plaats in Zuid-Korea. Het Nederlands contingent voor de WSJ2023 is het grootste ooit. Met 1260 jeugddeelnemers, verdeeld over 35 troepen en met in totaal 140 troepstafleden en 580 IST’ers!

Het Nederlands Contingent volgt het thema van de Koreaanste organisatie: ‘Draw your dream’. Deelnemers krijgen de ruimte om zelf kleur te geven aan hun WSJ-beleving en eruit te halen wat ze zelf willen. Dit past precies in onze toekomstvisie en die van Scouting Nederland: Scouting voegt waarde toe aan de samenleving door scouts uit te dagen zich te ontwikkelen en daarbij met elkaar veel plezier te beleven. De spelvisie, #scouting2025 en het WSJ-thema zijn de drie richtingwijzers van het contingent.

Het Nederlands Contingent heeft als thema “Save what bugs you!”. Iedere troep heeft de naam van een insect gekregen. Bekijk hier de verschillende filmpjes die zijn gemaakt voor de onthulling van dit thema.

Meedoen?

Inschrijven voor deze WSJ kan helaas niet meer. Maar de volgende is al bekend! Namelijk in 2027 zal de WSJ plaatsvinden in Polen. Schrijf dinsdag 27 juli tot en met 6 augustus alvast met potlood in je agenda en houd de berichtgeving t.z.t. in de gaten. Let wel op: De complete reis met het contignent is langer. Je maakt namelijk ook nog een voor- of nareis. Ga je zelfstandig? Dan kun je je eigen reis plannen!

 

Meer lezen? Ga dan naar de website van de WSJ.