Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus. Voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties worden persoonlijk geïnformeerd indien de overheid haar maatregelen aanpast welke effect hebben op Scoutingactiviteiten.

Gelijktijdig wordt deze pagina geüpdatet en het nieuws medegedeeld op social media om als officiële informatiebron te dienen. Scouting Nederland wil ouders, jeugdleden en betrokkenen vragen om de vrijwillige groepsbesturen en leiding de tijd en ruimte te geven om versoepelde maatregelen te verwerken binnen de eigen vereniging.

Meer informatie

Alle COVID-19 downloads

Sommige downloads zijn alleen beschikbaar als je bent ingelogd, wil je alles zien? Klik hier om in te loggen

Geen downloads gevonden.

Veelgestelde vragen

 

Is er al informatie over de regio-activiteiten?

Ja, op dit moment zijn de activiteitenteams druk bezig met de voorbereidingen voor de regio-activiteiten in 2022.
Iedere activiteit zal zelf de communicatie verzorgen.

Is er al meer informatie over de trainingen?

Ja, er staan twee series basistrainingen gepland, de eerste trainingsweekenden vinden in het najaar van 2021 plaats en de tweede serie trainingsweekenden in het begin van volgend jaar.  Kijk hier voor meer informatie.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Het kan natuurlijk dat jouw vraag er niet tussen staat, mogelijk heeft Scouting Nederland deze al voor ons beantwoord of neem contact met ons op.

Scouting Nederland

Maak je je zorgen over het coronavirus?

Maak je je zorgen over het coronavirus met betrekking tot jouw omgeving? Neem dan contact op met de GGD in jouw gemeente of de gemeente zelf. Indien het RIVM of de overheid andere maatregelen voorstelt zullen wij dit bericht aanpassen en voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties per e-mail informeren, met de wijzigingen ten opzicht van de vorige versie opgesomd in de e-mail. Staat jouw vraag hier niet bij? Stel hem per mail aan het corona crisisteam. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te antwoorden.