Scouting en het coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus. Voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties worden persoonlijk geïnformeerd indien de overheid haar maatregelen aanpast welke effect hebben op Scoutingactiviteiten.

Gelijktijdig wordt deze pagina geüpdatet en het nieuws medegedeeld op social media om als officiële informatiebron te dienen. Scouting Nederland wil ouders, jeugdleden en betrokkenen vragen om de vrijwillige groepsbesturen en leiding de tijd en ruimte te geven om versoepelde maatregelen te verwerken binnen de eigen vereniging.

Is er al informatie over regioactiviteiten in het voorjaar?

Helaas nog niet. Scouting Nederland heeft een tijd geleden aangegeven in het najaar van 2020 met nieuwe informatie te komen over een advies voor doorgang van regio-activiteiten en mogelijkheden. Toch zitten de regio-organisatoren niet stil en zijn er al diverse mogelijkheden bedacht om toch weer voor iedere speltak een regio-activiteit (op afstand) te organiseren.

Is er al meer informatie over de trainingen?

Nee helaas nog niet. Zolang de huidige regels zo blijven, ziet het trainingsteam geen mogelijkheden om trainingen te organiseren. Wel zijn ze achter de schermen druk aan het brainstormen over andere (online) mogelijkheden.

Staat jou vraag er niet tussen?

Het kan natuurlijk dat jou vraag er niet tussen staat, mogelijk heeft Scouting Nederland deze al voor ons beantwoord of neem contact met ons op.

Scouting Nederland

Maak je je zorgen over het coronavirus?

Maak je je zorgen over het coronavirus met betrekking tot jouw omgeving? Neem dan contact op met de GGD in jouw gemeente of de gemeente zelf. Indien het RIVM of de overheid andere maatregelen voorstelt zullen wij dit bericht aanpassen en voorzitters en secretarissen van alle Scoutingorganisaties per e-mail informeren, met de wijzigingen ten opzicht van de vorige versie opgesomd in de e-mail. Staat jouw vraag hier niet bij? Stel hem per mail aan het corona crisisteam. We doen ons best om iedereen zo snel mogelijk te antwoorden.