Landelijke raad

De landelijke raad is het hoogste orgaan van Scouting Nederland en wordt gevormd door de vertegenwoordigers van de regio’s, het waterwerk en het landelijk bestuur. Per regio is er één afgevaardigde op de landelijke raad en in totaal drie afgevaardigden vanuit het waterwerk.

De landelijke raad is het besluitvormende en tegelijkertijd ook het controlerende orgaan van de Scouting Nederland en komt twee keer per jaar bij elkaar: in juni en in december. Hier maken ze belangrijke besluiten, bijvoorbeeld over de contributie, over grote geld uitgaven of over het nieuwe landelijke beleid. Wil jij hier nou meer over lezen? Klik dan hier.

Data landelijke raad in 2023 en 2024

  • Zaterdag 10 juni 2023
  • Zaterdag 9 december 2023
  • Zaterdag 8 juni 2024
  • Zaterdag 14 december 2024

Vragen vanuit de regio (of groepen) kunnen tot 3 weken voorafgaand aan de Landelijke Raad worden gesteld. Mocht jij dus vragen hebben, waarvan je wil dat ons landelijk raadslid die stelt, vraag die dan uiterlijk 3 weken van voren, alleen dan kunnen ze worden meegenomen op de agenda.

Lijkt het jou leuk om een keer zo een landelijke raad mee te maken? Stuur dan een email naar LR@scoutingachterhoek.nl, dan neemt een van onze raadsleden contact met jou op.

Landelijk Raadsleden

Frank Mensink

Landelijk raadslid

Marianne Straver

Plaatsvervangend Lid Landelijke Raad

Notulen landelijke raad

Sommige downloads zijn alleen beschikbaar als je bent ingelogd, wil je alles zien? Klik hier om in te loggen