25, 26 en 27 maart 2022

Onlangs vond de Explorer Challenge weer fysiek plaats. Op vrijdagavond stroomde het terrein van natuurcamping De Dassenboom in Wehl vol met 9 scoutinggroepen uit de regio. Nadat de tenten waren opgezet en de kennismakingsspellen werd er door de explo’s een spontaan potje Hollandse Leeuw gestart.
75 kids die heen en weer renden, de grond die onder je voeten bulderde, kippenvel tot je kruin en een klein traantje in de ooghoekjes: HET MOCHT WEER!!! Het thema was après-ski en dat werd echt fantastisch uitgewerkt. Van teamoutfits met bijpassende bretels, maar ook de lederhosen, skibrillen, wanten, mutsen en sjaals zijn uit de kast getrokken.
De volgende dag stond een hike van 18 km op het programma, die je ook kunt oprekken tot 24 kilometer hebben we gemerkt. Na een wederom legendarisch frietfeest zocht iedereen de gezelligheid op bij de tenten en bierbanken auf der Wiese.
De volgende ochtend scheen het zonnetje weer lekker en vervulden we de laatste twee onderdelen: het waslijnspel met door de explo’s zelf bedachte spellen voor elkaar, en de Kneipequiz door de organisatie. Na het opruimen (binnen een recordtijd van 45 minuten) restte ons nog de sluiting en uitreiking voor de prijzen voor de winnaars van de Kneipequiz, evenals de beste hikers, skiërs, gipsvlucht etc.

Onze dank, en applaus, gaan uit naar de volgende groepen:
David G. Alford Vorden, Graaf Ottogroep Doetinchem, Graaf Otto Groep Lochem, Leif Eriksson Explorers, Ijsselgroep Gorssel, Isala groep scouting Doesburg, Jan van Riebeeck Eefde, Scoga, Scouting Hamaland, Scouting Saksenheerd.