Explorer Challenge 2024

Normaliter houden wij elk jaar het laatste volle weekend van maart de Explorer Challenge. Echter, dat zou dit jaar met Pasen samenvallen en als de helft van je organisatieteam dan op HIT is, is dat een minder goed idee.

In overleg met de RSW hebben we daarom het weekend van 12-13-14 april gevonden om de explorers uit de Achterhoek samen te krijgen.

Wat speelde het weer ook lekker mee zeg! We hebben het hele weekend genoten van een zonnetje en er is geen spatje regen gevallen. Het thema dit jaar was Middeleeuwen en de verschillende groepen hebben fantastisch hun best gedaan om hun kampement en/of aankleding zo te verzorgen. We zagen de prachtigste banieren, stoerste schilden en middeleeuwse tunieken helemaal tot in de puntjes in de verenigingskleuren verzorgd.

Op de allereerste avond zorgde het kennismakingsspel al heel snel voor verbinding en je merkte ook dat dit gelijk de toon zet voor een groot wij-gevoel.

De hike op de zaterdag was ondanks het lekkere weer toch wat pittiger dan verwacht, gelukkig bracht het tochtje in de drakenboten de nodige verkoeling. Het was, geloven we, even wennen dat er echt geen supermarkt in de hike verwerkt zat en dat ervoor omlopen ook echt te ver was. Gelukkig was er een lunchpost en hadden de meesten hun lunchpakketje als aanvulling ’s ochtends goed ingepakt.

Na de hike was het nog even bikkelen voordat de door de explorers zelf bereide mixed grill genuttigd kon worden, maar daarna was het tijd voor kampvuur en het avondspel.

Daarbij is Bart Heere door de regio ook onderscheiden voor zijn jarenlange inzet en steun bij de organisatie van de Explorer Challenge en hiermee onderscheiden met de door de Scouting Achterhoek ontworpen ‘Infinity-badge’.
Dankjewel Bart en we hopen nog jaren van je te mogen genieten!

Natuurlijk hadden we dit jaar ook een doorlopend spel in de vorm van ‘Vervloekt’, waar wederom een waardige winnaar uit is ontstaan na een zinderend eindgevecht onder toezicht van alle leiding en explorers. Wat een sensatie!

Gedurende het weekend waren er met de verschillende opdrachten en hikeposten munten te verdienen, waarmee de explorers op de zondagochtend een voordeeltje konden behalen bij het spelen van de Middeleeuwse Marktspellen. We merkten al dat er goed verzameld was en de munten werden dan ook rijkelijk ingezet om er maximaal plezier uit te halen.

Voor ons als organisatieteam was het weer een fantastisch weekend en we hebben dan ook genoten.

Volgend jaar weer, zet 28-29-30 maart 2025 maar vast in je agenda!