Landelijke Raad

Eindelijk was het dan zover! Op zaterdag 13 juni vond voor mij als raadslid mijn eerste landelijke raad plaats. Voor het eerst kon ik jullie stem laten horen tijdens deze bijzonder vergadering. Het was een bijzondere editie, omdat dit de eerste in de geschiedenis van 95 raadsvergaderingen was die helemaal digitaal plaats vond.

In het ochtendgedeelte ging het over ledenontwikkeling en dit was te volgen via een YouTubelivestream. Via deze stream lieten ze onder andere zien hoe het eraan toe gaat bij onze buren in België.

Nadien heb ik met aantal in een chatruimte gesproken over de volgende vragen en misschien is het interessant om hier zelf ook eens over na te denken.

  • Wat is volgens jou op korte termijn (voor 1 oktober) nodig om te doen voor een groei in het aantal leden binnen je regio?
  • Wat zou je in het activiteitenplan in je regio voor 2021 willen realiseren?
  • Welke ondersteuning vanuit de landelijke organisatie zou jou als regio hierbij helpen?

Voor het besluitvormende deel in de middag is een verkorte agenda opgesteld.

In een digitale setting is het lastiger om inhoudelijk in te gaan en om van gedachten te wisselen met andere raadsleden, daarom is er een gedeelte doorgeschoven naar de volgende vergadering. Een aantal besluiten konden niet doorgeschoven worden naar de volgende landelijke raad, zoals de voordrachten voor het landelijk bestuur en de commissies. Hiervoor heb ik vooraf een digitaal stemformulier ontvangen om dit gedeelte goed te laten verlopen.

Al met al een zeer inspirerende dag en ik kijk nu alweer uit naar de volgende op 12 december 2020. Hopelijk dan weer een fysieke versie!