Levend Stratego XXL!

Zaterdag 16 januari jl. hebben wij in samenwerking met scoutcraft “Levend Stratego” in minecraft kunnen spelen! Dit was een enorm succes met 231 unieke accounts die rond die tijd actief waren op scoutcraft!

Bekijk hieronder de aftermovie 🤩

Via deze weg willen wij de harde werkers van Scoutcraft enorm bedanken voor het meewerken aan dit super toffe idee. Onderaan de streep hebben jullie al het werk verzet om het organisatorisch mogelijk te maken, super vette maps te bouwen en een code te schrijven wat het spel allemaal mogelijk maakte. In het bijzonder willen we nog Daniël bedanken die 100 tot 200 uur heeft gewerkt aan een plug-in voor dit spel! Echt ontzettend gaaf. Credits naar jullie!

In deze gamemode is het voornaamste doel om de vlag van de tegenstander te vinden en terug naar je basis te brengen, of de tegenstander uit te schakelen door ze op een tactische manier één voor één uit te schakelen. Beiden manieren brengen je richting de overwinning.
Met het vooruitzicht voor Scouts dat er voorlopig geen opkomsten of regio-activiteiten plaats zullen kunnen vinden, is Levend Stratego één van de mogelijke manieren om toch online je Scouts te verzamelen om met elkaar een écht Scouting spelletje te spelen.

Het goede nieuws is, dat ze dit nu ook mogelijk gaan maken voor jullie als groep om te spelen als online opkomst! Voor online opkomsten biedt ScoutCraft 60 Leenaccounts ter beschikking, zo kunnen alle Scouts welke niet bezitten over een licentie voor het spel Minecraft toch meedoen, dit maakt de barrière richting het spel een stuk kleiner, en daarom is ScoutCraft zeer toegankelijk voor alle Scouts.

Ben je benieuwd hoe ongelofelijk gaaf het spelen van dit spel is? Kijk dan snel deze video: