RSW 2024

Op 19, 20 en 21 April 2023 kwamen 122 scouts verdeeld over 22 ploegen uit 9 scoutinggroepen van onze regio samen om te strijden voor plekken 1, 2 en 3 welke onze regio mogen gaan vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn.

De 22 deelnemende ploegen werden vooraf ingedeeld in elementen: wind, aarde, water en vuur. sc Gedurende de RSW heeft het themateam diverse onvergetelijke shows neergezet waarbij elk element tot uiting kwam.

De vrijdagavond stond in het teken van het opbouwen van het kamp. De scouts kwamen om 18:00 uur aan waarna ze direct mochten beginnen met het neerzetten van hun slaaptent en keukentent, hier moet immers op de zaterdag een overheerlijke maaltijd aan gekookt worden. Terwijl de leiding een kennismakingsspel deed, legden de scouts hun laatste hand om het neergezette ook in thema aan te kleden. Na de themaopening hebben we een avondspel gedaan met aansluitend wat lekker bij het kampvuur.

De Zaterdag staat in het teken van de hike. Via een route van in totaal 12 kilometer komen de scouts bij de 4 elementposten. Ondanks de regen, die best mooi in het thema paste, zijn alle ploegen veilig rond 16:00 uur aangekomen op het kampterrein, waarna ze de van tevoren gekozen boxen hebben ontvangen. Met de ontvangen ingrediënten gingen ze hun maaltijd bereiden welke natuurlijk ook aan de jury getoond moest worden. In de avond hebben we nog een groot interactief spel gedaan waarna we moe maar voldaan nog lekker rond het kampvuur wat lekkers hebben genuttigd.

De zondag is alweer de laatste dag van de RSW, in de ochtend hebben we een spel gedaan waar de scouts verf moesten verzamelen voor het maken van een kampvlag. Daarna moesten alle spullen alweer netjes opgeruimd worden waarna de jury alle punten bij elkaar op kon tellen.

Wij feliciteren de ploegen die onze regio mogen vertegenwoordigen op de LSW. De 1ste plaats Graaf Otto Groep Doetinchem (748.92ptn), op de 2de plaats Scouting Sint-Oswaldus Zeddam (737.62ptn) en op de 3de plaats Scouting Van Starckenrodegroep Winterswijk (727.62ptn)

Ook danken wij alle leiding en vrijwilligers die dit kamp onvergetelijk hebben gemaakt.

Zet het alvast in jullie agenda: RSW 2025 op 9, 10 en 11 mei.