SW Noord

Van 12-14 april heeft de SW-Noord plaatsgevonden.
Op vrijdagavond kwamen de deelnemende patrouilles aan in een stadje aan de voet van de Himalaya waar de vertegenwoordigers van de vier elementen water, aarde vuur en lucht hun hulp hadden ingeroepen.
Julius (Vuur), Elliot (Water), Daisy (Aarde) Alice (Lucht) waren heel blij dat de scouts hun kwamen helpen en gaven de scouts een Chinees gelukskoekje waarin een nummer zat voor het plekje waar ze hun tent konden opzetten. Al gauw was iedereen druk met de spullen naar hun plek te slepen en werden de tenten opgezet.
Nog een gezamenlijk avondspel ter ontspanning en een mok chocomelk gemaakt door de Hoeder bij het kampvuur en daarna tijd om de slaapzak op te zoeken.

De volgende ochtend werd er een logboek van 365 jaar oud gevonden waarin de elementen destijds de proeven hadden genoteerd om het voor de volgende keer gemakkelijker te maken de balans te herstellen. Alleen bleek dat het meeste in vage tekeningen was genoteerd.
Nu het leek dat alles wat langer ging duren, werd er besloten dat de groepen eerst maar hun onderkomen verder zouden afmaken en een keuken erbij moesten bouwen. Dan zouden Julius, Elliot, Dasy en Alice samen met de Hoeder zich ondertussen over het logboekje gaan buigen.
Hieruit wisten ze iets van routes en een wereldreis te ontcijferen.
Nu de keukens stonden was dat gelijk een mooie plek voor de patrouilles om daar zelf aan de slag te gaan met puzzels om te laten zien dat ze die tochttechnieken onder de knie hadden.
Na een lunch in eigen keuken was het tijd om op wereldreis (hike) te gaan, onderweg kwamen ze door allerlei landen waar ze onderdelen om een balans te maken konden verdienen. Zo moesten ze bijvoorbeeld in Italië van spaghetti de toren van Pisa bouwen, levend dokter bibber om hun EHBO skills te laten zien en nog veel meer.

Een wereldreis maakt hongerig en na de hike was het alweer tijd voor de patrouilles om zicht in hun eigen keukens op het koken van hun zelf bedachte maaltijd te storten. Na het eten en de afwas nog snel de laatste voorbereidingen voor de themapresentaties. De scouts moesten in een klein toneelstukje laten zien wat ze dachten wat er zou gebeuren als de nieuwe cyclus niet tijdig gestart kon worden en de elementen uit balans zouden raken. Vele ramp scenario’s kwamen langs, van hitte op Antartica, tot overstromingen en bosbranden, maar ook Europappa zingende aliens.
Extra reden dus om er de volgende dag nog even hard tegen aan te gaan om toch de balans te kunnen herstellen.

Op zondagmorgen was er een postenspel, zou het de scouts gaan lukken voldoende elementen te verzamelen? Al gauw renden de patrouilles door het bos, de op een post verdiende elementen gingen in een doos, iedere groep had er vier mee, voor elk element eentje.
Moegestreden van het postenspel kregen de patrouilles nog even de tijd om hun logboek af te maken en die in te leveren voor beoordeling. Nog een laatste lunch, even gezellig samen met de leiding in de kampvuurkuil en een kop soep om energie op te doen voor het laatste onderdeel. De afbraak van hun tent en keuken.

Nu alles weer ingepakt was, het tijd voor het spannendste moment van het weekend, zou het lukken om de balans in evenwicht te krijgen?
Het was Julius, Elliot, Dasy en Alice ondertussen gelukt om de balans weer in elkaar te zetten.
Alle scouts verzamelden zich rond de vlaggenmast.
Een voor een werden de groepen naar voren geroepen om hun vier dozen met de die ochtend verdiende elementen op de balans te plaatsen. Helaas uit balans, dan terug naar je plek in de kring en gaan zitten. Zo werden de groepen die nog stonden steeds minder, tot op het laatst alleen nog de DGA uit Vorden en de HHW uit Voorst stonden.
Zou één van die twee de balans nog in evenwicht kunnen brengen of zou het niet lukken en het kwaad de wereld overnemen?
Helaas de HHW lukte het ook niet, nog één kans. Bij de DGA bleek gelukkig dat alle vier de schijven met de dozen erop in balans bleven staan. Hiermee werden ze uitgeroepen tot winnaar van de SW-Noord.

Ondertussen is het Pinksteren geweest en is de patrouille van de DGA naar de LSW in Baarn geweest, waar ze het ook heel goed hebben gedaan. Een hele mooie 9e plaats voor de vossen uit Vorden!