Vrijwilligersdag 2023

De vrijwilligersdag was dit jaar in het thema verbinding om de verschillende teams samen te brengen en samen te laten werken door verschillende leuke spellen en activiteiten. Zo kwamen bijvoorbeeld A-frame lopen, jenga en Mikado kwamen voorbij.

Al met al een geslaagde en gezellige vrijwilligersdag waar waardering niet mocht ontbreken!

Lees verder…

Gouden Vos

Vandaag is er voor Sander Hallebeek, bij de regio bekend als praktijkcoach, trainer, verbinder, bestuurslid en die man met de lange baard, gewaardeerd met een gouden vos.

Sander heeft aan de wieg gestaan van de nieuwe start van Scouting Achterhoek. Door zijn enthousiasme en inzet wist hij groepen te bereiken waarvan anders de deur nog dicht zou zijn gebleven. Sander is te vergelijken met een de platte knoop die de groepen met de regio verbindt.

Sander is een voorbeeld voor veel andere vrijwilligers binnen Scouting. Hij is altijd bereid om te helpen, te leren en te innoveren. Hij heeft een positieve en proactieve houding
en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Sander is sociaal, gezellig en kan goed samenwerken met anderen. Hij heeft veel waardering en respect voor iedereen binnen Scouting.

Helaas moet Sander vanwege zijn verhuizing naar Zweden stoppen met een aantal vrijwilligerstaken omdat dit echt niet te combineren blijkt. Toch laat Sander zich niet kennen en blijft hij doen wat wel mogelijk is en zo zet hij zijn taken binnen het trainingsteam als
trainer voort en hoeven we gelukkig in de toekomst geen afscheid van hem te nemen.

Lustrum vrijwilligers

Naast het waarderingsteken zijn er ook nog diverse lustrumtekens uitgedeeld aan onze regio vrijwilligers.
Binnen de regio ontvangen vrijwilligers elke 3 jaar een eigen persoonlijk lustrumteken voor hun inzet voor scouting Achterhoek.

Dit jaar is deze uitgereikt aan:

* Fabian Velders (3 jaar)
* Emiel de Graaf (3 jaar)
* Noëlle Vree (3 jaar)
* Tineke Beekman (3 jaar)
* Sander Hallebeek (3 jaar)
* Petra Scheele (3 jaar)
* Mike Jongeling (3 jaar)
Let op: 3 jaar geleden is er de keuze gemaakt om sommige vrijwilligers in te schrijven in sol, die hiervoor niet als regio maar als overstijgend groepsvrijwilliger actief waren. Daarom kan het zo zijn dat enkelen in de lijst hierboven al veel langer actief zijn als vrijwilliger in die functie dan 3 jaar.
* Jeremy Jay Rosner (6 jaar)
* Rick Groters (6 jaar)
* Sander Abbink (6 jaar)
* Sander Baten (9 jaar)
* Dennis Aalberts (9 jaar)
* Jurriën van der Vliet (15 jaar)

Daarnaast zijn er nog een aantal regio vrijwilligers met lustrums van 12, 15 en 18 jaar maar die houden we ook voor hunzelf, nog even geheim tot we ze zelf persoonlijk kunnen uitreiken.